И Малкият принц застана на колене пред своете цвете… Предложението на Иво

Любовна игра в escape the room game

От създаването на 3KEY Rooms, моя мечта беше, да се случи предложение за брак по време на игра. Идеята да се скрие пръстен, който любимата да открие уж случайно, а когато надигне поглед да види приятеля си, паднал на колене… Кое ли момиче не би се развълнувало? За вече повече от 4-годишната ни история, ние от 3KEY бяхме свидетели на 4 такива случая. Всеки един толкова специален, личен, уникален и магичен.

Позволете ми да ви разкажа за една двойка, която развълнува екипа ни дори още повече. Ивайло се постара да изпипа така лично всеки детайл, че за нас беше истинска чест и наслада да помогнем в тайното дело… Пръстенът на Марги беше скрит сред листенцата на роза, а самата роза беше в стъкленицата на Малкия принц. Предложението се случи на най-романтичното място в 3KEY – тайната тераса с изглед към катедрала Александър Невски, която малцина гости са успявали да видят. Беше толкова вълшебен момент дори за нас, че ни се иска отново и отново да го припомняме… И да разкажем на вас. (Вижте кадри от момента тук.) Срещаме се с тази романтична двойка отново близо 3 години по-късно в чест на Деня на влюбените, за да ни споделят повече за себе си и за най-новото и красиво събитие в живота им. Тяхната дъщеричка Елена, родила се на 19 ноември 2018, точно ден преди рождения ден на мама… 

Лили от 3KEY: Марги и Иво, как се запознахте?

Марги: Всъщност това е история, която би прозвучала като истинско клише. Запознахме се в бар, който принадлежи на мой приятел от детството, с когото бяхме поизгубили връзка с годините. С моята майка често минавахме през барчето за по бира и майката на този мой приятел все се шегуваше с мен, че трябва да мина през бара някой път, защото имало много добри и свестни момчета, които по напълно незнайни за нея причини, си нямали гаджета. По онова време на мен пък изобщо не ми се занимаваше с нищо ново и все шеговито и отговарях: „Да бе да, и един ден ще разказваме на децата как съм срещнала принца в един бар в трафопост, я не се занасяй.“ Е, една топла лятна вечер през 2016-та с моя приятелка решихме да вечеряме навън и от дума на дума и от глътка вино на друга, решихме да продължим някъде и познайте кой беше най-близкия бар…

Иво: Аз често ходех в този бар през този период, защото собственикът е мой съученик от НПМГ и много близък приятел. Забелязах я отдалеч , допих си скорострелно питието и влязох след нея в бара, чакайки възможност да се заговорим. Като разбрах, че планират да играят дартс просто си знаех, че това е една идеална възможност да се прикрепя към тях и да изкараме малко време заедно. Два дни по-късно вече бяхме и на първата си официална среща и тогава разбрахме колко много неща ни свързват и колко сходни разбирания имаме по доста въпроси.

Лили от 3KEY: Как обичате да се забавлявате заедно?

Mарги: Мисля, че вече стана ясно, че харесваме барчета. Също много обичаме да ходим по концерти заедно, да пътуваме, за да видим нови неща заедно, да гледаме филми на ужасите и да играем на настолни игри у дома с приятели. Имаме такава колекция, че ще ви падне шапката! 🙂 В момента един постоянен източник на забавление за нас са също така и двете ни „деца“ у дома: един Йеменски хамелеон и една Брадата агама.

Лили от 3KEY: Каква беше първата мисъл на дамата, когато откри своя пръстен при нас?

Марги: Боже, мога само да завиждам на момчето в апаратната, защото сигурно много се е забавлявал на моята напълно НЕАДЕКВАТНА реакция. Първоначално изпитах лека завист като намерихме розата под стъкления похлупак. Докато клечах и я оглеждах, си мислех: „О, 

толкова е хубава, дали биха ми позволили да я задържа ако успеем да излезем навреме от стаята? Всъщност, малко не ми се 

връзва с цялостната обстановка на стаята, но какво пък… то пък тва парче на Браян Адамс за фон да не би да е подходящо…“. След това взех да оглеждам розата, търсех да видя има ли лепенка която да индикира да не я разпарцальосвам защото не е част от играта.. е, нямаше, затова смело вдигнах похлупака и обърнах розата с главата надолу и тогава пръстена падна върху ръката ми... Помня, че го гледах няколко секунди, мислех си как и той не ми прилича на част от инвентара, а е доста реалистичен и тогава ми просветна. Забелязах,че Иво е бял като платно и напълно вкаменен до мен и се сетих, че може би е по-добре да се изправя, за да може да коленичи той… оттам всичко беше като на сън: и двамата треперехме, но и бяхме нахилени като зелки, помня как ме поведе обратно нагоре, а аз казах: „Но.. няма ли да приключим играта?“ Мисля, че човек само като чуе тази част от историята, и веднага му става ясно колко  се бях филмирала на този етап от вечерта. В едно съм сигурна: в момента, в който той ме попита, всичките ми притеснения и колебания направиха място на едно ясно: „Да, разбира се!“

Лили от 3KEY: Като двойка и екип във всеки смисъл на думата – кои са вашите ключове за справяне с предизвикателствата?

Иво: За нас ключови са работата в екип и взаимните компромиси. Винаги се изслушваме и говорим, за да отстраним всякакви възможни недоразумения.

Лили от 3KEY: Какво е общото между любовта/връзката и една Стая на тайните?

Иво: Загадъчността, изненадите и възможността за екипна работа. Стараем се да поддържаме връзка, в която интереса и любопитството ни един към друг не се изчерпват, въпреки, че се опознаваме все повече на различни нива.

Лили от 3KEY: Къде криете вашият ключ към семейното щастие? 😉

Интервю с Марго и Ивайло, казали си "ДА!" в Стаята на Детектива на 3KEY Rooms
Любовта расте и расте… 🙂

 

Марги и Иво (в един глас): В леглото! Шегуваме се. 😉 Вярваме, че ключът е в нас самите. Когато хората се обичат и искат да бъдат заедно, те се стараят и градят връзката си заедно. Някои дни единият дава повече, други- той има нужда да получи повече от другия и това е нормално. Няма дребнавост в любовта, просто даваш и това те прави щастлив.

 

Лили от 3KEY: Любовта ви расте и расте… И е по-красива от всякога в лицето на чудната малка Елена. Коя е загадката, която нямате търпение да разкриете на дъщеричката си?

Нямаме търпение да започнем да ѝ разкриваме магията на живота и всички дребни неща в него като защо големият и „брат“ Миро (нашия хамелеон) си сменя цвета, но най-вече, искаме да и даваме пример от първа ръка за това как хората трябва да се уважават и обичат помежду си. Целта ни като родители е така да я възпитаме, че тя да може сама да различава доброто от лошото и да постъпва правилно. Разбира се, по време на този дълъг възпитателен процес, успоредно ще и разкриваме и забавната страна на живота, ще играем на настолни и видео игри и ще разкрием заедно всички загадки , които 3KEY има да предложи 😊.

Красивата Елена
😀 Бебешки загадки. 😀

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *