18 Идеи за подарък, които да превъплътят чувствата ти (а може и да ти спестят пари)

Ммм, да… Предстоят и Коледа, и имени дни, и толкова много празници… Един полезен списък с идеи за изненади няма да е излишен, нали? Помислихме и подготвихме предложения за уникални подаръци, които да поднесеш с удоволствие, а близките ти да ползват с наслада. Част от тях ще ти излязат почти без пари, но за сметка на това ще впрегнат креативността и сръчността ти. Защото днес, когато повечето ни капризи лесно се задоволяват с пари, най-ценно е личното отношение. И, говорейки за лично отношение, ще забележите, че част от примерите ни са съвсем лични – от опита на нашия 3KEY екип. 🙂

Опитали сме се да предложим най-подходящото за Нея, Него и за Тях, но това разделение е условно, така че хвърли поглед на всички предложения.

Идеи за подарък за нея

Какво искат жените? Да покажем, че ги намираме за изумителни и сме готови да им отделим специално внимание. Ето предложения за уникални подаръци, било то за приятелка, гадже, съпруга, майка, колежка.

1.Любим сладкиш

В идеалния случай ще е приготвен лично от теб, но ако това не е стихията ти, можеш да поръчаш мини торта или къп кейкове с букви за декорация, изписващи послание за нея. Вече има много бутикови сладкарници, които да подготвят десерта по твое задание – със съставките, които би харесала тя. А това, което ще изразиш с този подарък, ще бъде „ти си уникална и заслужаваш да изпитваш наслада“. Както и… „красива си и нямаш нужда от излишни диети…“ 🙂 🙂 🙂

2. Персонализирани чаши – (почти) за без пари

Ако искаш акцентът да е върху успехите на дамата, заложи на гравирани чаши за шампанско или вино, от които да отпивате заедно по празнични поводи. Така внушаваш „постигаш успехи, които да отпразнуваме“. 

Чаши, изрисувани по снимка. Подарък от екипа на 3KEY по повод раждането на новото „попълнение“ в семейството.

Чаши за чай/кафе говорят повече за личните ви приятелски или любовни отношения. Имате ли си любим лаф („It’s complicated“, „Уйде коньо у реката“, „Съмтаймз уин, съмтаймз люн“)? Изрисувай го върху чаша. Достатъчно забавна или лична фраза изписана простичко на ръка може да трогне и разсмее някого повече от скъп подарък. Като да кажеш „свободното ми време е за теб“. Отново – колкото по-персонализирано, толкова по-радващо. Това може да е доста бюджетен подарък, който обаче не прави компромис със стойността на жеста.

3. Билети за „Театър на сетивата“

Ако името не ти говори нищо, проучи го загължително! Това е интерактивно представление, което разгръща сетивата в необичайна среда. Посланието на такъв подарък е “заслужаваш необичайни подаръци и нови усещания“.

4. Ваучер за игра в 3KEY 

Свитъкът за Детектива с восъчен печат.

Стаята на загадките „Детективът и Машината на времето“ е обичана от дамите заради уюта и романтиката на декора в стил XIX век. Ваучерът в послание от Детектива за любимия човек, поднесено като обгорен свитък с восъчен печат. А когато подаряваш тази игра, все едно казваш „ти си умна и изтънчена, затова искам да се забавляваме заедно“. 

5. Кино вечер у дома – идея за подарък за двойки за без пари

Сигурно има филми, която тя би искала да изгледате заедно, но ти все се дърпаш, защото вкусовете ви не съвпадат. Подари ѝ вечер у дома с филм по неин вкус. Съчетай го първо с домашна вечеря (дори да си голям кулинари, важен е жестът), пуканки или шоколад, свещи и… това е най-приятното… ваничка за крака и масаж на стъпалата по време на „прожекцията“. Сякаш ѝ казваш „уважавам различията ни и искам да те правя щастлива“.

6. Бижу, но по твой собствен дизайн

Чифт обеци – всяка с различен дизайн, избрани да изразят посланието „да я опитомиш бе като да хванеш снежинка“. Коледен подарък между членове на екипа ни.

Посети магазин в неин стил и избери компонентите на бижуто. Целта е да създадеш нещо, което тя няма да види на никоя витрина. Не се ограничавай със стандартни композиции. Така ѝ казваш „намирам стилът ти за уникален“.

7. Ръчно направен сувенир – идеи (почти) без пари

Шише от бира, напълнено с разноцветни камъчета от плажа. Подарък след лятната отпуска между членове на 3KEY екипа.

Заедно имате страхотни спомени, нали? Покажи ѝ, че те значат много и за теб. Били сте заедно на море? Ако сте си донесли мидички или камъчета, можеш да подготвиш прозрачен стъклен съд и да го ползвате за ваза или декорация на баня. С канап, плат, бои за стъкло и други несложни материали можеш да вложиш малко творчество за голям ефект. 🙂

Какво можеш да изработиш от снимките ви заедно? Какво ще кажеш за комплект магнити за хладилник? Вие пред Айфеловата кула е доста по-впечатляващо от който и да е made in Chine сувенир от такава забележителност. Още по-оригинално ще е, ако сътвориш колаж от ваши снимки пред забележителност, която все още НЕ СТЕ посетили. Това си е истинско пожелание за бъдещите ви пътешествия!

Внушението ще е „спомените ни заедно са ми скъпи“.

Идеи за подарък за него

Какво искат мъжете? Да покажем, че имаме високо мнение за тях и ги намираме за успешни. Независимо дали става въпрос за кариера, спорт, бащински грижи или умения в леглото, мъжете искат да са шампиони. Избери ролята, в която искате да подчертаеш неговото превъзходство, и действай. Ето някои идеи за подаръци за любимия мъж, приятел, колега или член на семейството.

9. Билети за спортно събитие

Особено ако точно ти не се интересуваш от спорт, подарък в този стил ще е високо оценен. Така казваш „уважавам интересите ти и ти давам свободата да се забавляваш по твоя начин“.

8. Колекция редки бири

Бирената подложка е идеалната картичка за този подарък. Споменът ще е под ръка за всяка бира. А това е подарък за рожден ден на член на 3KEY екипа ни.

Он-лайн се предлагат страхотни пакети от подбрано бутиково пиво, което се доставя до адрес. Страхотно е, ако картичката към този подарък е тематична – например изписана върху подложка за бира. С този интересен подарък му казваш „ти имаш вкус и искам да разпускаш по специален начин“.

10. Направи му масаж – идея за подарък за двойки за без пари

Да, идеята не е да го изпратиш на масаж! Ако говорим за подарък за член от семейството, особено ако е интимният партньор, масажът е ценен личен жест. И може да ти излезе напълно безплатно, но не значи, че не изисква подготовка – отдели си няколко часа, разучи масажни техники в интернет и се опитай да направиш масажът колкото се може по-професионално. „Ти работиш много и имаш нужда от почивка. Аз искам да ти доставя заслужено удоволствие“. Можеш да го „поднесеш“ като го посрещнеш в стая, предварително подготвена за масаж – релаксираща музика, аромати, изгладени чаршафи и свещи. А ако купиш специално масажно масло, поднеси първо него, все едно то е основният подарък. 😉

11. Игра в МаТРИК Стаята

Филмов плакат, в който получателят на ваучера е в ролята на Избрания.

The MaTRICK на 3KEY Rooms има уникален ваучер – филмов плакат със снимката на получателя в ролята на Избраният (The Chosen One). Играта е подходяща и за двойки, и за приятелски компании до 6 души. Тя е удоволствие и за филмовите фенове, и за хората с опит и вкус към ескейп стаите. С такъв подарък му казвате „ти си ценител и обичаш предизвикателствата, затова обичам да се забавлявам с теб“. Не е задължително да е гледал филма „Матрицата“, но ако поднесеш подаръка след кино вечер с Нео, Тринити и Морфей, удоволствието му е след това ще е пълно.

12. Тениска, нарисувана от теб

Избери тениска в бяло или светъл цвят. Купи си текстилни бои и се развихри. Най-лесният вариант, с който не можете „да изцапаш нещата“, е да направиш отпечатъци от цветни ръце. Страхотен подарък и за татковци – със следи от ръцете на детето и изобретателната му майка.

13. Вечер в пейнт бар

Съчетание между урок по рисуване за любители и хубавото вино.

Едно ново забавление – на по чаша вино професионален художник ще ви покаже стъпка по стъпка как да нарисувате сами страхотна картина, която след това ще запазите за спомен. Препоръчваме Ministry of Art.

 

 

 

 

 

Идеи за подарък за компанията: семейството колегите, приятелите

Понякога един общ подарък може чудесно да замени многото индивидуални изненади. Тук важното е да оцениш и пресъздадеш хубавата емоция, която ви прави една общност – единството пред нещо, с което сте се борили заедно, продуктивността в офиса, чувството за хумор, общите спомени и т.н.

14. Бордова игра

Много зарибяващо забавление, а най-хубавото е, че има стотици заглавия и типове игри. Някои са стратегически, други са за сръчност, трети изискват въображение; има настолни игри за малки деца, но и игри за големи мислители; игри, които отнемат 15 мин и такива, с които да играете с часове… Важното е, че те събират всички на едно място и носят забавление. „Приятно ми е да бъда с вас“ е това, което ще внушиш с този подарък.

15. Игра в Стаята „Тайният бар на Ал Капоне“

Вестник обявява за издирване твоя специален човек.

Тази ескейп игра освен разнообразни логически трикове, пресъздава съвсем достоверно атмосферата на бар. И в нецензурираната си версия съчетава някои пивки наслади със секси теми… „Да излезем на по бира след работа“ добива различен смисъл. Най-готиното е, че ако намираш тази игра за подходящ подарък, можеш да я поднесете под формата на запомнящ се ваучер. Той изглежда като ретро вестник със снимка на получателя и статия „Търси се“, обявяваща го за издирван мафиот. С този подарък казвате „заедно умеем и да побеждаваме, и да се забавляваме“.

16. Колаж от снимките ви заедно – идея (почти) за без пари

Отдели малко време и си поиграй с онлайн приложения за колажи. Готовата картина почти без пари можеш да принтираш и поставиш в стъклена рамка – за весел и личен подарък на стената в офиса или у дома. Така ще им кажете „ценя спомените ни заедно!“.

17. Буркани с… кекс!

Коледна рецепта за сладурски подарък от Маги Пашова

Сладурска рецепта, която можеш да подготвиш за запомнящ се коледен подарък за повече хора – в офиса или за роднините. Виж я в блога на Маги Пашова.

18. Мемо игра с ваши снимки – идея (почти) за без пари

И за десерт след горния десерт… Любимото на екипа ни. Мемо игрите звучат ли ти познато? Това са комплект от карти с изображения – 25 броя картинки в 2 копия или общо 50 карти. Играта е проста. Картите се подреждат с гърба нагоре. Участниците се редуват да избират по две карти, които обръщат с картинката нагоре. Ако нацелят еднакви, взимат ги и продължават още един ход. Ако не – връщат ги обърнати на старите им места. Идеята е да запомниш коя карта къде да намериш, за да събереш най-много чифтове. Сега си представи, че 25-те изображения са ваши снимки, картинки и символи със стойност за вас. Как да го направиш? Избери снимките, като трябва да са еднакъв формат. Например 1:1 снимки от Инстаграм. Принтирай върху плътен картон, за да не прозират. Ако искаш да им направиш готин гръб, не забравяй, че всички карти трябва да изглеждат съвсем еднакво на обратно, затова да ги оставиш бели ще свърши добра работа. Ламинирай ги. Това няма да е проста бордова игра. Нито обичаен албум. С такъв подарък ще кажеш „искам да изживявам отново и отново миговете с теб“

 

Предстои ни най-наситеният с празници период. Очакват ни имени дни, Коледа, Нова година, а преди още снегът да се е стопил, ще честваме кой Деня на влюбените, кой Празникът на виното… По това време на годината едно от най-големите предизвикателства е да измислим толкова подаръци и изненади за толкова много хора… И да оцелеем финансово след това. Надяваме се сред предложенията ни да намерите нещо, подходящо и за вашите специални хора. А как би допълнил ти този списък? Сподели идеи с коментар по-долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *