Какво подаряваш, когато подаряваш?

Gift vouchers for escape games

Когато избираш подарък, колко често ти се случва да си задаваш подобни въпроси: Какво да взема на човек, на когото вече е подарявано всичко?“, „Не искам да подарявам пликче с пари, но нямам нови идеи!“

Хората, за които най-трудно избираш подарък, често са твои колеги, шефове, членове на семейството или близки приятели и партньори – хем ги познаваш, хем да родиш яка идея всеки път се превръща в мини трагедия. А какво остава с чистото удоволствие да даряваш? Губи се в стреса да избереш какво точно да е…

Когато подаряваш – помисли за емоцията. Вещите идват и си отиват. Изхабяват се, чупят се, губят се, омръзват. Понякога има предмети, които знаеш, че твоят човек наистина иска. Но когато не ти хрумва нищо такова? Един път бях в такава ситуация. Избирах подарък за бивш колега и знаех, че обича вино. Подарих му хубав комплект с аксесоари за вино. Години по-късно на гости в тях видях как в шкафа му за вино са сбутани няколко такива комплекта и чух как с приятелката му спорят, че отново разбутвал всичките глупости вътре. Почувствах се тъпо – „глупавият“ ми подарък радваше точно толкова, колкото битов спор за капака на тоалетната чиния.

Да подаряваш готини емоция и спомени – това е, което на всички ни се иска. Изживяванията, с които да можем да зарадваме важните ни хора, няма да се сбудат в чекмеджетата. А ще оставят следа в паметта. Особено ако вие заедно сте били част от това изживяване.

Игрите в Стая на загадките са именно такова изживяване. Всяка една Стая е един отделен свят – изиграеш ли я един път, повече не можеш да се завърнеш към нея. А това добавя сладка нотка в цялото приключение – точно като в истинския живот най-хубавите моменти няма никога да се повторят.

Скоро след онова гостуване в колегата, му избирахме подарък за юбилей. По моя инициатива му взехме ваучер за игра в escape room при наши колеги от друга Стая – за да мога да играя и аз. Не усетихме кога мина онзи един час – хвърчахме като луди из Стаите, коментирахме всевъзможни гениални и идиотски решения на пъзели и загадки, хилихме се на акъла си, а накрая се забавлявахме с „рекордния“ си резултат. За това се говори дълго време. Нашите стари общи спомени за работа и купони бяха готини, но овехтяващи. Играта в Стая на загадките ги освежи и ни накара да чакаме с нетърпение следващото ни излизане заедно. В някакъв смисъл ни сближи повече.

От както започнахме приключението 3KEY, гледаме на него като начин да изживееш нещо уникално с близките си хора. Още първият ваучер за Стаята “Детективът & Машината на времето“ беше емоция в хартиен вид – обгорен свитък с восъчен печат. Посланието беше в стила на нашия Детектив, но персонализирано – от правещия подарък за неговия любим човек. И хората обикнаха този ваучер. Защото беше личен. И защото ги канеше да си създават спомени. Заедно.

Така от 3KEY решихме, че всяка една Стая ще си има свой различен дизайн за ваучер. И всеки един ще бъде колкото се може по-персонализиран (както е актуално да се казва „custom”). Така например за Стаята „Тайният бар на Ал Капоне“ можеш да подариш игра под формата на ретро вестник със статия за издирван опасен мафиот. И кой е тоя мафиот – твоят си човек! С неговата си снимка, с неговата гангстерска историйка. Така де, заслужил си е да го натопиш! 🙂

МаТРИК Стаята (честно си казвам, моята любима игра от тези, които сме създали до момента) си е филмираща отвсякъде. И понеже е силно вдъхновена от култовия филм „Матрицата“, естествено, че новият ни ваучер представя твоя човек в ролята на Избрания. Дизайнът е под формата на кино плакат, в центъра на който е получателят му. Обработваме снимката му така, че да е „закодирана“ от падащия зелен цифров дъжд на Матрицата. Маняшко е! 🙂

Така че – помисли как да създадеш спомени на близките си. Ако се спреш на ваучер за игра в Стая на загадките, ще ти помогнем да побдереш тази наша игра, която най-добре би паснала за твоя човек, а че ваучерът ще изглежда възможно най-личен – не се и съмнявай! 🙂  Но и да ти хрумне друга идея за изживяване, с което да изненадаш – не се колебай! Накрая всичко, което остава, са нашите спомени. Заедно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *